Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Článek na wikipedii, na který ve svém článku odkazujete má minimálně jeden obrovský problém. V odstavci JAKOST vůbec o jakosti nemluví. Je totiž zásadní rozdíl mezi kvalitou a jakostí. Autor článku na wikipedii pravděpodobně tento rozdíl absolutně nevnímá.

Tak tedy příklad na vysvětlenou. Jakost ocelových trubek je dána technickými parametry jako vnitřní průměr trubky, síla stěny trubky, a také složení oceli a chemických přísad. To je jakost.

Kvalita je, jak je proveden výrobní proces, jestli je ošizen či nějak jinak proveden odchylně od požadavku. Trubka může praskat, mít nestejnou tloušťku stěny, může být špatně namíchaná ocel a tak dál.

A to je rozdíl mezi jakostí a kvalitou.

0 0
možnosti
JR

J61a49r41a 57R77a43n71k

26. 10. 2015 3:36

Nepokousela jsem se hledat na ktere wiki jste cetla, ale pokud srovnavam anglickou wiki s ceskou, je ta ceska vzdy strasne ochuzena, jakoby tam byla pouze 1/5:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 669x
Napsat o sobě, kdo jsem, je vůbec to nejtěžší. Většinou to sami nevíme. Směle však mohu tvrdit, že jsem dítě svých rodičů a žena v nejlepším věku. Mým vzorem je příroda, mou vášní psi a všechna zvířata. Mou láskou je život .