Diskuse

Když nevěříš v Boha, jsi dcerou Satana!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jste trfila hřebíček na hlavičku. Souhlasím s Vámi.

1 0
možnosti
Foto

Ó, jak vznešená slova! A jak falešná. Proč tedy církev hříšníky upalovala?

0 0
možnosti
Foto

Pardon, tohle jsem dal jako reakci na rozplizlý příspěvek Vladimíra Řeháka, viz níže (paní Aleno...).

0 0
možnosti
AL

Zdravím,

děkuji za Vaše příspěvky.

Mě samotnou chování toho člověka hodně překvapilo a přinutilo přemýšlet proč je takový a čemu vlastně věří. 

I já znám od nás velkou spoustu lidí, úplně stejných "chodičů" do kostela jako Tomáš Vodvářka, lidí, kteří jsou přesvědčení, že oni jsou ti "jediní správní lidé" a znám i lidi, kteří ač nevěřící, jsou svou povahou skvělí lidé, vpravdě boží. Nesnáším škatulkování a vymývání mozků.

Přeji hezký den

0 0
možnosti
MP

Místo kostela stačí řídit se jediným pravidlem- Nečin druhému, co tobě nelibo jest. Na východě v Tibetu mají místo desatera dvě slova, vystihující všechno- láska a odpovědnost.:-)

0 0
možnosti
Foto

Člověk, s kterým jste hovořila, není věřící. Jeho slova svědčí o nejistotě víry a snaze uspořádat svět do škatulí, aby se v nich mohl orientovat. 

Jeho slova nejsou pravdivá. Každý člověk - je-li ve smyslu Evangelia obrazem Božím - má šanci "uspět" v posmrtném bytí, pokud se choval v souladu s Řádem. To, že někomu byla za jeho světského působení dána víra, je darem, který dostal a který mu umožňuje již teď vnímat některé věci pod jiným úhlem. 

Znám spoustu "chodičů do kostela", kteří o víru nezavadili celý svůj život, naopak je mnoho těch, kteří víru nepraktikují, ale jsou svou povahou Boží lidé. 

Svět je - naštěstí - mnohem barvitější, má mnoho různých poloh a rovin. Je jen na Vás, jakou zvolíte.

Pěkný den

1 0
možnosti
Foto

Jasně, a ti komunisti, co u nás potlačovali svobodu, nebyli komunisti, protože komunismus přece vede ke svobodě, a teroristé z islámského státu nejsou muslimové, protože Alláh je slitovný, milosrdný...

Svatá prostoto. Člověka ani hnutí nehodnotíme podle toho, co o sobě říká, ale podle toho, jak se doopravdy chová. A já souhlasím s autorkou, že křesťané se často chovají otřesně. Ale nikdo vám nebrání před tím zavírat oči.

1 0
možnosti
MP

Opravuji. Bůh je správně, náboženství je špatně.

1 0
možnosti
MP

bůh je správně, církev je špatně.

0 0
možnosti
Foto

Pani, tohle je jeich metoda. Jsi proti, jsi satan., Nic jineho neumi. I ja jsem neverici a to silne neverici. Mne si to ale zde, na Filipinach nedovoli rict, jelikoz jsou to vsechno herci. Ale mysli si to. Jednou jsem posla jakehosi rozdavace svatych obrazku tam, kde konci zada a ten mi rekl, "ty jsi demon." Ja se mu jen zasmal. Co na to rict. ono zde plati,"Boze odpust jim, oni nevedi co cini." Maji vymyte mozky. Je to s nimi stejne vsude na svete.

5 1
možnosti
Foto

Pane Krejčí, vašemu názoru se vůbec nedivím, ale ten by se s určitostí změnil pokud by jste se i setkával s lidmi, kteří teologii studovali (tím nemyslím sebe) a nemusí to být zrovna farář, či dokonce biskup, ale stačil by i nějaký akolyta, jenž je v teologii znalý. To že potkáváte obyčejné věřící, kteří ani netuší jak je víra složitou záležitostí, nebo si dokonce i na věřící hrají zvláště proto, že to slouží jejich obchodu je bohužel neštěstí, ale i tací jsou mezi námi. 

Já třeba poznal po i internetu jednoho ateistu, který ač poměrně mladý byl velmi sečtělý v oblasti antiky i křesťanství. Dodnes na něj vzpomínám, neboť na inteligentního a tolerantního člověka nelze zapomenout.

Tak přeji hodně štěstí a doufám, že mě taky nepošlete do zádele:-)

0 0
možnosti
VS

Protože jste byla uražena nějakým pochybným tvrzením, tak jste vyprodukovala stejně pochybná tvrzení vůči křesťanství zakládající se na obdobné dojmologii jakou projevil ten člověk.

"Prostě jenom jsem." Jenomže člověk prostě jenom není. "Prostě je" jenom kámen, který nežije a pouze leží u cesty. Člověk buď tíhne k dobrému nebo ke zlému. Stejně tak člověk nemůže být lhostejný k osudu druhých a tím pádem i čemu věří.

0 0
možnosti
Foto

Paní Aleno, ten člověk který k Vám takto, řeknu-li slušně nesmyslně hovořil není ani tak věřící jako neinformovaný. Církev mnoho lidí vidí v takových barvách v účinnosti, zda má s věřícími zkušenosti dobré nebo špatné. Ale řekněme si na rovinu církev nedělá jednotlivec ale společenství, které zaujímá určitý postoj daný pro tu církev. 

Mohu-li Vám radit nevěřte tomu člověku, neboť kdyby on četl Bibli, pak by věděl že Ježíš naopak vyzýval své učedníky aby šli a hlásali slovo Boží. A přiznejme si, že pokud nějaký (pseudo)křesťan bude tvrdit, že s Vámi nemůže mluvit právě proto, že nejste věřící, pak popírá Ježíšovo učení. Jeden z příkladů Nového zákona: (Mt 9,10-13)

,,Když potom seděl u stolu v domě, hle, mnoho celníků a jiných hříšníků stolovalo s Ježíšem a jeho učedníky. Farizeové to uviděli a řekli jeho učedníkům: „Jak to, že váš Mistr jí s celníky a hříšníky?“ On to uslyšel a řekl: „Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. Jděte a učte se, co to je: ‚Milosrdenství chci, a ne oběť.‘ Nepřišel jsem pozvat spravedlivé, ale hříšníky.“

Církev zastává všeobecně názor, že člověk je ,,hříšník", a ten kdo se povyšuje bude ponížen a naopak. Mohu Vás však ujistit, že rozhovor s oním člověkem byla ztráta času. Příště mu sdělte, že víra v Boha je strastiplná cesta duchovního vývoje, která je velmi složitá. 

Někdo je věřící již od "narození" a když mu položíte otázku proč věří a kde vlastně se v něm vzala ta víra, tak ani nepochopí Vaší otázku a neumí vůbec odpovědět. Někdo obráceně hledá celý život a stále není spokojen s tím co nalézá. Někdo se hlásí k víře (církevní) a přitom nevěří ničemu z toho co slyší. A jsou tací, kteří nikdy nic nehledali a hledat nebudou. Cest je mnoho!

A byť by jste byla i dcera satanova;-D, pak vězte že jste nyní četla slova křesťana, který s Vámi nemá problém komunikovat.:-)

1 0
možnosti
IB

I93v39o 80B85o48u74š62e

2. 11. 2014 1:58

Umírnění muslimové tvrdí totéž o fundamentalistech...

0 0
možnosti