Týdeník Hutník není seriózní aneb kdo si vymýšlí

Když jsem si v týdeníku Hutník – týdeník pro Jablunkovsko, Třinecko a okolí - přečetla článek „Družina v Hrádku už slouží“, nestačila jsem žasnout.

Článek vyšel 3.9.2014 a toho dne byly prostory Boalu, který obec zakoupila pro družinu dětí školou povinných ve stavu velmi nehotovém.

Špína kam se podíváš, pavučiny, zkorodované nenatřené radiátory, podlahy v zuboženém stavu, vytrhaný strop, místnosti bez svítidel a elektřiny, všude plno materiálu a nářadí pracovníků VPP a zaměstnanců starajicích se o úklid obce Hrádek. Pouze některé z místnosti se pyšnily novou malbou stěn. Jinak naprosto k nepoužití.

Ve skutečnosti se družina otevírá v pondělí 15.9.2014. Ano, ještě dva týdny kvaltování, práce ve stresu  i v přesčasech, pod knutou ubíhajícího času bylo nutné, aby pracovníci VPP a zaměstnanci obce Hrádek uvedli horní patro bývalého motorestu Boal do stavu vhodného k užívání družiny.

Tatáž situace se opakovala u článku o větrném mlýnu, který dle článku je už zrestaurován, zatímco ve skutečnosti leží ve stavu rozebraném, nefunkčním, zčásti na dvoře obecního úřadu a zčásti v parku obce.

Kdo si tady vymýšlí a přikrášluje skutečnost? Představenstvo obce nebo redaktoři Hutníku?

Pokud tyto nepravdivé údaje uvádí sám starosta (to víte, blíží se nové volby), jak jsme se mohli dočíst v článku, není povinností novinářů psát skutečně ověřené informace? Novinařina není jen hon za senzacemi a skandály, které navyšují prodej a zisk - to by deníky a týdeníky měly přenechat bulváru. Tam se polopravdy a vyložené lži víceméně očekávají.

Ve vícerých případech jsem měla možnost přesvědčit se, že Hutník si v ničem nezadá s Bleskem.

Inu „okurková sezóna“, ovšem seriózní noviny si tímto pověst nekazí.

 

  

 

 

Autor: Alena Lasotová | neděle 14.9.2014 16:31 | karma článku: 10,97 | přečteno: 817x