Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pan Darcy

Náš Darcy musel být v minulém životě přinejmenším vedoucím skladu. Díky němu věřím v reinkarnaci. Náš Darcy je pes. Je to Pan pes, pan Darcy.  

Pan DarcyAlena Lasotová

Dokud byl malé štěně a později puberťák, nikdo netušil, že z něj jednou vyroste pes posedlý přidělováním inventárních značek. Hrál si a lumpačil, ale poté, co dospěl, ujal se svých povinností vládce dvorku a zahrady. A když vládce, tak se vším všudy. Cokoli na zahradu přibude, je jeho. Vše má spočítané a vzorně označené. Stromy, keře, zídky, lavičky, křesla, lehátko, prostě vše.

Darcy je velmi pečlivý a zodpovědný a tak dennodenně provádí inventuru svěřeného majetku. Kde se mu zdá, že označení už není tak dobře čitelné, znovu přeznačkuje a zvlášť důkladně označí místa, odkud hrozí nápor vetřelců. Nezná odpočinek, teprve až má vše hotovo si jde zdřímnout. Spí hlubokým spánkem a jeho chrápání je bez konkurence. Může si to dovolit, teritorium má zabezpečené. Běda vetřelci!

Každý cizí pes, který si označení a varování přečetl, raději vzal do zaječích, jen pár zvláště tupých či negramotných jedinců si dovolilo značení pana Darcyho přeznačit.

Darcy zuřil a tuhle pohanu si uložil do paměti a jak ho znám, i pachateli přidělil inventární číslo.

Jediné, čemu značku nepřidělil, jsou jeho tři dámy – bába, matka a sestra. I když má Darcy obrovskou převahu, shovívavě a trpělivě snáší manýry svých družek, kterým však je jasné, že v případě nutnosti by je rychle srovnal, doslova převálcoval. Jediná bába si smí dovolit vyskakovat a držkovat, ale i ona ví, že nesmí zajít za krajní mez.

Darcy je prostě svrchovaný vládce a vše, co přibude živého, musí nejprve důkladně očichat, zda od toho nehrozí nebezpečí, nějakou dobu tvorečka hlídá a pozoruje, a když se ujistí, že neohrozí ani jeho rodinu, ani jeho postavení, přijme ho pod svou milostivou vládu a ochranu.

Zvláštní je, že má přímo panickou hrůzu z maličkých mláďátek. Když byla jeho sestra čerstvě vylíhlé miminko, obcházel ji velikým obloukem a teprve až se začala batolit, vzal ji na milost a stala se z něj chůva. Stejné to bylo s koťaty i s kuřaty. Jakmile je to bezmocné, zmocní se Darcyho děs, možná má strach z rozzuřených matek těch maličkých, kdo ví?

 Sedím si takhle jednou na zahradě v altánku a čekám netrpělivě na večer, který snad přinese alespoň trochu větříku a ochlazení, po horkém letním dni. Zazvoní zvonek u vrátek a všichni psi jdou zjistit, kdo to vyrušuje.

Návštěva. Soused, kterého obzvlášť nemám v lásce. Stále si jen něco půjčuje, vrací zaneřáděné a ještě si stěžuje, obě ruce má levé a zákeřný krysí mozeček.

„Čau, je Vašek doma, musím s ním nutně mluvit.“

Je, no.., tak pojď dál. Vašek se právě balí a chystá na dovolenou. Sedni si na chvilku do altánku, já ho popoženu.“ A opravdu ho popoháním, abych se nevítané návštěvy zbavila.

Je víkend a horko a já mám v altánku na stole orosenou sklenici s vychlazeným pivem. Slušnost mi velí nabídnout mu také hlt. Nalévám tedy do sklenice pivo a podávám sousedovi. Vtom přichází Vašek. Soused pokládá sklenici s pivem na nízké štokrle, jde Vaškovi vstříc a už za chůze huláká, že by si potřeboval půjčit čerpadlo........bla, bla...

Náš Darcy souseda rovněž rád nemá, je to totiž majitel jednoho z psích drzounů, kteří si dovolili jeho značení přeznačit.

Nevím, co se Darcymu honilo v hlavě a otupělá malátnost z dusného horkého dne mi na bystrosti nepřidala. Asi proto jsem jen fascinovaně přihlížela, když Darcy vstal, přešel ke křeslu, na kterém soused nedávno seděl a důkladně ho očichal. Pak očichal sklenici, kterou držel v ruce a nakonec, k mé hrůze, zvedl elegantně nožku a přidělil sklenici své inventární číslo.

Pan Darcy není žádný drobeček, má v kohoutku 80 centimetrů a váží 74 kg. Je to prostě habán a proudem moče se trefil přímo do sklenice s pivem. Moč se se zlatavým mokem rychle smísila.

„Darcy! Co to děláš? Alou ven!!““ Zařvala jsem, ale to už se soused vracel, popadl sklenici s pivem a než jsem stačila cokoli říct nebo jinak zareagovat, vypil ji na jeden dlouhý doušek.

Šokovaně jsem na něho zírala a když si utřel hřbetem ruky ústa a oznámil mi, že to mám teplé a chutná to jak chcanky, vybuchla jsem smíchem. 

Autor: Alena Lasotová | pondělí 5.8.2013 0:07 | karma článku: 17,59 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Alena Lasotová

Vědec vyzývá představitele Ruska, Číny a USA ke spolupráci na záchraně lidstva a Země

Vědec světového formátu Dr. A. Egon Cholakian, lobista v americkém kongresu, člen CERNu, lektor a člen mezin. asociace lektorů zprav. služeb a člen laserové termonukleární reakce v Lawrence vyzývá prezidenty ke spolupráci.

19.8.2023 v 11:14 | Karma: 0 | Přečteno: 9x | Diskuse| Společnost

Alena Lasotová

Klíč je v lidech

Máme nekonečnou řadu problémů, které se snažíme vyřešit. Zapomínáme však na to, že problém nelze vyřešit stejným způsobem jakým vznikl. Je to jako očekávat jiný výsledek u stejného postupu.

6.8.2023 v 14:46 | Karma: 0 | Přečteno: 3x | Diskuse| Společnost

Alena Lasotová

MILUJEME POHÁDKY

Pohádky jsou to, nač se těšíme v dětství i v dospělosti. Neznám člověka, který by pohádky neměl rád. Ale proč je tak milujeme? Protože dobro vždy vítězí nad zlem, protože lidé jsou ve své podstatě všichni dobří.

1.8.2023 v 18:07 | Karma: 0 | Přečteno: 3x | Diskuse| Společnost

Alena Lasotová

KOMU JSME NEBEZPEČNÍ?

Každý z nás přichází na svět sám, každý také ze světa sám odchází a každý se za svůj život bude sám zodpovídat. Přijměme konečně zpátky svou zodpovědnost. Přestaňme být ovládanou biomasou.

1.8.2023 v 11:02 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Ostatní

Alena Lasotová

IQ TEST. VĚŘÍTE ANTROPOGENNÍMU CO2?

Oxid uhličitý (CO2) je obsažen v zemské atmosféře v malém množství, asi 0,04 % celkového objemu. a člověk se na něm podílí v zanedbatelném množství a ani kravské prdy na tom nic nemění.

31.7.2023 v 16:36 | Karma: 0 | Přečteno: 6x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 669x
Napsat o sobě, kdo jsem, je vůbec to nejtěžší. Většinou to sami nevíme. Směle však mohu tvrdit, že jsem dítě svých rodičů a žena v nejlepším věku. Mým vzorem je příroda, mou vášní psi a všechna zvířata. Mou láskou je život .